WINTERNIEUWS 2006-2007 (DEEL  1)
Pieter Rijnders en Wouter Huybens verrassen vriend en vijand (Hulshout, 07 januari)
Twee Pieters in de aanval. Daarbij ook onze Rijnders, die een grootse indruk maakte (Foto: BertH)De veldloop van AC Hulshout stond al geruime tijd met een stip aangeduid in de agenda's van onze seniores. Zowel voor het DCLA-mannen, als het vrouwenteam, werden daar immers de laatste tickets uitgedeeld voor de Europabeker veldlopen voor clubs, die begin volgende maand zal doorgaan in het Turkse Istamboel.
Bij de vrouwen is er al een tijdje geen discussie over wie de beste DCLA-ster is. Ook in Hulshout bevestigde Sigrid Vanden Bempt haar waarde, die momenteel al in de buurt van de nationale top komt. Sigrid vertrok in Hulshout vanuit de 4de positie, maar kon al snel over Xenia Luxem heenrollen om na het nationaal topduo Dejaeghere-De Vos op een stevige derde plaats finishen. Een poosje daarachter knokten Elke Van Hoeymissen, Sarah Van Eynde en Marieken Wouter Huybens loopt de koers van zijn leven in 't gezelschap van Willem Van Hoof en Atelaw Bekele.Verhaeghe voor de Turkse tickets. Elke schoof behoedzaam diep de top tien in om uiteindelijk als tweede Leuvense op plaats 6 te finishen. Twee plaatsen verder verraste Sarah Van Eynde met een sterke koers. Sarah was voorzichtig gestart, pikte nadien aan bij Marieken Verhaeghe, ging op zoek naar Elke en finishte zo knap als 8ste. Marieken zelf verzwakte wat in de laatste ronde, maar kon toch een 10de plaats vasthouden. Liesbeth Van de Velde (14de), An Van Rie (15de) en Myriam Juveyns (16de) eindigden netjes achter elkaar.
Bij de mannen hadden Jesse Stroobants en Maarten Van Steen net zoals Pieter Rijnders hun ticket al op zak. Toch wilde Pieter aanzetten en dat na een intensieve trainingsperiode. Hij zal het zich niet beklaagd hebben, want Pieter groeide uit tot de sensatie van de koers, door met Belgisch kampioen en CrossCupleider Pieter Desmet mee in de aanval te trekken, en daar ook te blijven tot bij het ingaan van de laatste ronde. Het verschil bleef klein en Pieter Rijnders mag met gerust gemoed de rest van het seizoen - EuropaCup incluis - tegemoet kijken.
Dat mag ook Wouter Huybens. Wouter was supergemotiveerd omdat hij nog geen ticket op zak had, maar heeft hij dat even rechtgezet in Hulshout ! Na het ontsnapte duo zagen we Wouter immers evolueren in een sterk achtervolgend trio met - hou je vast - Willem Van Hoof en Atelaw Bekele, en dat voor gevestigde waarden als pakweg Hans Janssens, Stef Van den Broek, Stijn Vandevelde, Koen Van Rie... Was Rijnders al een geweldige Leuvense revelatie in de koers, dan was Wouter Huybens dat evenzeer. Alleen in een snelle slotfase moest Wouter zijn metgezellen Marc Dannis en Gert Bamps onderweg in de korte cross.laten gaan en moest hij de 5de plaats nog afstaan aan snelle Guy Fays. Ook voor Wouter alvast de koers van zijn leven ! Het laatste Turkse ticket ging vlot naar Kim Ruell, die voor het eerst een lange seniorescross onder de voeten schoof. En dan is voorzichtigheid de beste meester. Maar toch: voortdurend in gezelschap van Van den Broeck, Van Rie en Vandevelde, finishte Kim op een uitstekende 11de plaats, zowaar voor Tom Compernolle, de winnaar van vorig jaar.
Michel Basemans (ook eerstejaarssenior), Koen Dillen en Davys Segers bezetten de plaatsjes 20 tot 22. Jeremy Van Ophem, 's ochtends nog een flinke hondenbeet opgelopen tijdens het loslopen, en Johan D'Haese werden 27ste en 30ste.
Maar we mogen er nu al naar uitkijken: samen met Jesse Stroobants en Maarten Van Steen, wordt het DCLA-mannenvijftal een sterk team dat geen mal figuur zal slaan aan de Bosporus.
In de korte cross waren Marc Dannis (30) en Gert Bamps (35) onze vertegenwoordigers. Marijke Willekens finishte op een knipoog van het masterpodium, met allemaal jongere vrouwen. Mia Kinnaer deed het als 12de eveneens schitterend.
Heelwat masters mannen traden aan in de slotkoers van de dag te Hulshout. Piet Van Lierop moest een tiental juniores voor zich dulden, maar legde beslag op een 45ste plaats van liefstMarijke Willekens op weg naar plaats 4. 188 aankomsten. Verder volgden Ludwig Poffé (67), Patrick Derbaix (94), Kamiel Bams (148) en Jos Debehets (150). Benjamin Campforts was de enige junior met een 14de (juniores)plaats.

Trainer Roel Breughelmans zag de jeugd in actie: Met een 45-koppige bende begonnen de cadetten meisjes aan hun wedstrijd. De eerste helft bleef de wedstrijd vrij gesloten, waarbij Eline Deboth en Elise Van Eynde mooi volgden. Nadien kreeg Elise het toch wat moeilijker en moest wat afstand laten met de kop van de wedstrijd. Eline Deboth kon wel goed stand houden en liep zich in de laatste 500m op een sterke manier naar de derde plaats. Elise Van Eynde bleef goed tempo houden en eindigde, met het vooruitzicht naar de indoor, op een mooie achtste plaats.
Dries Basemans liep vrij snel voor een derde plaats. Hiervoor was het vechten tot in de laatste honderden meters. Dries moest echter tevreden zijn met een vierde plaats op slechts twee seconden van het podium. Maar zoals heel deze winter, alweer een mooie wedstrijd van hem. Ian Verbeylen (12), Alexander Meynen (33) en Laurens Vander Kuylen (35) liepen als eerstejaars elk op hun eigen niveau een goede wedstrijd.
Kasper De Bondt was bij de scholieren één van de eerste weg, maar viel daarna wel wat terug. Dat is ook wel logisch als je vooral naar de indoor toewerkt; Hij eindigde op een 22ste plaats. Vechtend zoals altijd, eindigde Philippe Timmermans op een 20ste plaats. Daan Thys kon Philippe dankzij zijn eindsprint voorblijven en kwam als 19de over de streep. Dawit Van Haute was volgens hem veel te traag vertokken, kon nog wel wat goed maken, maar liet het op het einde weer wat hangen en eindigde op een 17de plaats. Tim De Coninck vertrok ook relatief rustig, schoof wel goed op en eindigde op een 11de plaats. Bert Heyns maakte alweer een knap foto-overzicht op deze link.

Maar ook in Grimbergen waren DCLA-ers aan de slag. Lesley Trappeniers werd 5de juniore. Seniore Sylvie Ameloot trad er nog eens op bij haar vroegere club en kwam als 6de net één plaatsje voor Liesje Merckx over de streep. Hanna Aerts was de derde clubgenote binnen de top-tien van de seniores. Bij de mannen sleepte Fred Guldentops een 8ste senioresplaats uit de brand. Rita Verloy finishte als 20ste bij de masters. Haar papa Lodewijk kwam als 86ste over de eindstreep.

Charlotte Debroux met PR (Foto: KoenH) Kathelijne en Charlotte met PR's (Gent, 30 december)
De open meetings in de Gentse Topsporthal trekken gigantisch veel volk. De meeting van STAX op zaterdag was niet anders. Toch een pluim voor de organisatoren. Dat het programma zowat 3 uur vertraging op liep, lag niet aan hen, wel aan de massa atleten. STAX zorgde echt wel voor een vlotte afwerking van al dat atletiekgeweld. Zaak is je er mentaal en vooral qua voeding goed op voor te bereiden, en dan lukt het wel. Kathelijne Polspoel en Charlotte Debroux waren er op ingesteld. Beide seniores dames wilden absoluut een goede 400 meter lopen. Kathelijne startte in de eerste, en snelste, reeks met ondermeer Lieselot Matthys (winnares in 56"39) en Lindsey Degrande (57"31). Kathelijne trok zich aan deze concurrenten op en eindigde in 58"84, meteen haar beste indoorresultaat op de 400m. Kon ook niet anders, want het was haar eerste 400m indoor ooit. Ze liep echter wel 83 honderdsten sneller dan haar beste outdoorprestatie ooit. Charlotte Debroux slikte even want ze wou wel in de buurt van haar trainingsmaatje eindigen en moest daarom bijna 3 seconden sneller lopen dan haar beste outdoorprestatie op de 400m (61"52). Ook voor Charlotte was het immers haar eerste indoor 400m en zelfs haar eerste indoorwedstrijd ooit. Na 150 meter liep Charlotte, vertrokken in baan twee, aan de leiding en bleef stevig doorgaan. Niemand kwam terug, Charlotte won de reeks in een prachtige 58"76, of 8 honderdsten sneller dan Kathelijne. Dat belooft voor komende wedstrijden. In reeks twee van zestien (!) 200 meter reeksen klokte Leander Cosyns in 23"13 af. (Info: KoenH)

Sigrid in Ertvelde op weg naar haar 5de seizoenszege (Foto: KlaartjeB) Nummer vijf voor Sigrid (Ertvelde, 30 december)
Sigrid Vanden Bempt heeft het eerste luik van haar terugkeer met veel luister afgesloten. In de sterkbezette veldloop van Ertvelde voerde ze samen met steeplecollega Stephanie De Croock voortdurend het commando, zonder dat andere concurrenten konden aanpikken. In de laatste halve ronde sloeg Sigrid onweerstaanbaar toe en liep ze onhoudbaar naar haar 5de seizoenszege. Marieken Verhaeghe toonde zich in de achtervolging en finishte uiteindelijk op de 6de plaats, een handvol seconden en één plaatsje voor Liesbeth Van de Velde die elke week vooruitgang blijft boeken. Liesje Merckx (15de) en Hanna Aerts (22ste) zorgden er voor dat één vijfde van het senioresveld uit DCLA-sters bestond.
In dezelfde koers ook de juniores en masters (met 73 deelneemsters in totaal), waarbij Corinne Debaets ook verder timmerde aan een comeback. In de laatste ronde moest ze Liesbeth nog laten gaan, maar uiteindelijk klom ze als 3de master nog op het podium.
Davy Segers liep een sterke korte cross en finishte als 11de; Fred Guldentops sleepte een 9de plaats uit de brand van de lange koers en Thierry Huberland werd 21ste van de 81 aangekomen masters.

DCLA-ers naar ereplaatsen in Kasteelpark (Dilsen, 23 december)
In het wondermooie park in het centrum van Dilsen vond de - reeds zesde - manche van het Limburgs Crosscriterium plaats. Het moet gezegd: de organisatoren van MACD hadden er werk van gemaakt. Sfeervolle verlichting werd aangebracht rond de ijspiste. Elke Van Hoeymissen met geslaagd wederoptreden in Limburg (Foto: Martin BEX)Wie na zijn cross nog wou schaatsen, was hier aan het juiste adres. Vele DCLA-atleten maakten met plezier de verplaatsing naar Dilsen, waar een snelle omloop wachtte. Bij de pupillen meisjes was Elke Verdeyen goed voor een negende plaats op 19 aankomsten. Ook Dennis Bervoets en Tiana Poffe liepen - bij de miniemen - voor wat ze waard waren. Bij de cadetten meisjes moest Saar Vandepoel het ditmaal opnemen tegen de winnares van alle crosscupmanches. Saar geraakte bovendien nog ingesloten in de start en kon pas als 20ste aan haar inhaalrace beginnen. Zij deed dat met verve en eindigde nog als zesde. Ook Chiel Poffe beet van zich af met een plaats net buiten de top 10. Een mooie prestatie was er ook van scholier Kasper De Bondt (vierde) en junior Jasper Moreels (6de) die stilaan de kloof met de eersten aan het verkleinen is.
Bij de seniores zorgde Elke Van Hoeymissen voor een geslaagde remonte. Bewust traag vertrokken (15de positie) rukte zij ronde na ronde op. Haar remonte bracht haar nog terug in het spoor van Isabelle Sluysmans. Ook Sylvie Ameloot (5de) en Myriam Juveyns (7de) vinden we terug in de top 10. Verder ook nog Sarah Verjans ( 12de) en Evelyn Landuyt (20ste)
Bij de masters was er een top 10 - na een regelmatige race - van Christel Maris. Verder ook nog Christel Cox en Yvette Depre.
Een hele grote groep DCLA-masters (wel 12 lopers) aan de start van hun race over 6.570 meter. Grote namen aan de start: Jos Maes wint voor Juan Planas. Eerste DCLA' er werd Marc Neefs op de 13de plek. Verder marathonloper Jerry Moreels (papa van Jasper), Ludwig Poffe op de 23ste plaats, Patrick Derbaix (38ste en steeds vragend hoeveel ronden er nog gelopen moesten worden) Ook Eric Degens, Willy Sempels, Urbaan Schraepen, Swa Wehenkel, Luc Schepers, Jos Debehets, Patrick Piron, en debutant Romain Stroobants mochten hun welverdiende prijs afhalen. Volgende afspraak voor deze crossers wordt uiteraard de eindejaarscorrida van DCLA. (Info:Wim Steurs)

Kim Ruell maakt indruk (Brussel, 17 december)
Jesse Stroobants met knappe EK-revanche (Foto: BertH)De CrossCup te Brussel is de laatste topconfrontatie van het kalenderjaar. Voor sommige van onze clubgenoten de mogelijkheid om nog wat leuks te laten zien. Zo in de korte cross bijvoorbeeld, waar Kim Ruell als jongste van de bende mee de wedstrijd controleerde in de aanvangsfase. Toen de latere winnaar Tasama in de aanval trok, probeerde Kim zo lang mogelijk mee te gaan, maar het tempo van de Ethiopische asielzoeker was te hoog. Niet getreurd, want hetzelfde gevoel hadden ook alle andere tegenstanders van Kim, zodat onze eerstejaarssenior netjes uit de greep van het aanstormende achtervolgende groepje bleef. Daaronder ook CC-leider Dries Busselot en nationaal kampioen Mario Van Waeyenberge. Een oververdiende tweede plaats voor Kim Ruell dus op de zware Brusselse omloop, en daarmee kunnen niet al te veel van zijn leeftijdsgenoten pronken ! Jeremy Van Ophem was wat behoudend gestart, maar werkte een stevige tweede koershelft af, beloond met een mooie 25ste plaats. Even verder was Davy Segers opgerukt naar plaats 30 via een sterke tweede helft waarbij hij oa. ook Jonas Maris (41ste) nogKim Ruell liep een berensterke race: hier staat hij als tweede op het podium van de korte cross. (Foto: BertH) terugwees.
Amper 40 vrouwen aan de start, waaronder slechts 12 Belgen. Daaronder maakte Sigrid Vanden Bempt evenwel een uitstekende indruk. Behoudend gestart, maar eens op dreef, schoof Sigrid onhoudbaar op naar plaats 16, onderweg de nationale subtop - Xenia Luxem, Anja Smolders, Selien De Schrijder en Anke Van Campen - kansloos terugwijzend. Voor de vijf jaar jongere Sandra Schenkel (36) is dit internationale topwerk nog wat te hoog gegrepen.
Bij de mannen wilden onze EK-geselecteerden hun kampioenschap in Italië uitwissen. Kim Ruell had het hen voorgedaan in de korte cross en Jesse Stroobants kopieerde het lef om zo dicht mogelijk vooraan mee te draaien. In dit hoogstaande gezelschap liep Jesse echter vaak in eenzame positie, maar aan de streep werd onze halftijds prof heel knap 10de. Om het even naar waarde in te schatten: Europees kampioen Mo Farah werd 19de, Mohamed Mustapha, de Zweedse EK-nummer 4 werd nu 18de, Portugees Pedro Silva, 6de op het EK finishte 21ste en zijn landgenooot Ricardo Ribas, 17de in Italië, werd nu 15de...
Pieter Rijnders had ook een nachtmerrie overgehouden aan de vorige week en stond met flanellen benen en onuitgeslapen ledematen in de Brusselse modder. Ook hij startte behoudend, maar het vlotte beter dan verwacht: 23ste plaats, op een goeie steenworp van de Europees kampioen, in het spoor van een Ier die vorige week nog 39ste werd en waarempel net voor Kenyaan John Kibowen. Wie deze man niet kent, doet er toch eens goed aan om even zijn biografie te bekijken. Als 2de en 4de Belg onder het Atomium behouden Jesse en Pieter hun riante 2de en 3de plaats in de tussenstand van de CrossCup. Wouter Huybens was pas aan zijn tweede cross van dit seizoen toe en zag lange tijd Pieter voor zich uitdraven. Toch sleepte Wouter knap een 33ste plaats uit de modder, twee plaatsjes voor Mokhtar Benhari, de Fransman die vorige week nog 21ste werd in het EK... Wouter - en niet alleen hij - was in elk geval in de wolken over de stevige aanmoedigingen die hij en andere clubgenoten mochten ondervinden vanwege de talrijk meegereisde supporters.
In de junioresrace was een hele sterke Sarah Van Eynde aan het werk. Midden een Britse invasie ploeterde Sarah naar plaats 8, op amper een knipoog van Mahieu, de eerste Belgische, maar wel ver voor Lindsey De Grande en de andere Belgische meisjes. Nog verder finishten Lesley Trappeniers (30ste) en Stephanie Johanns (33ste). Voor Sarah en Stephanie wordt daarmee het junioreshoofdstuk definitief afgesloten.
Onze scholieren op weg in Brussel (Foto: BertH)Roel Breugelmans volgde onze jongeren ter plaatse. 
Op het zeer modderige en dus zware parcours liep Dries Basemans een mooie wedstrijd. Doordat hij bij de start ingesloten was geraakt, werd hij verplicht rustig te starten. Voordeel hiervan was dat hij veel lopers terug kon inhalen die stilvielen en zo op een sterke 10de plaats kon eindigen. Daarachter had Daniël Nys het heel wat moeilijker, maar eindigde toch op een mooie 28ste plaats. Chiel Poffé werd 47ste .
Goedele Vanhentenrijk had het ook vrij lastig in de Brusselse modder en moest hard knokken voor haar plaats. Ze kon toch heel de wedstrijd steeds een paar plaatsjes opschuiven tot op de 18de stek. Magali Herssens streed ook voor wat ze waard was en eindigde op een meer dan behoorlijke 29ste plaats. De meeste scholieren jongens hadden het slim aangepakt en rustig vertrokken. Enkel Tim De Coninck was iets te snel vertrokken en moest dit dan ook bekopen (34ste). Voor de anderen betekende de rustige start enkel maar plaatsen winst tijdens hun wedstrijd. Dawit Van Haute finishte als 23ste. Een sterk lopende Philippe Timmermans net daarachter als 28ste. Tim De Coninck kon nog net een terugkomende Daan Thys (37ste) voorblijven. Siemen Corbeels kon het ook niet echt vinden met de modder en had het als 52ste heel de wedstrijd vrij zwaar.
Er waren ook nog masters aan de slag onder het Atomium. Die mochten zelfs de spits afbijten bij een ochtendlijk uur. Ann Frankie leverde als 8ste een knappe prestatie af. Ann is één van die joggers die met succes de weg naar het competitieluik heeft gevonden. Roos Hermans finishste als 13de. Daarna kwamen de mannen op het appel, maar de modder is niet echt het ding van Piet Van Lierop (23), Thierry Huberland (38) en Ludwig Poffe (45).
Foto's van deze loodzware Brusselse CrossCup via deze link dankzij Bert Heyns...

Maarten Van Steen op weg naar zijn tweede militaire veldlooptitel. Maarten verlengt zijn militaire titel (Schaffen, 13 december)
Maarten Van Steen heeft er woensdagmiddag weinig twijfel laten over bestaan of hij zijn militaire titel zou verlengen. Op de eindeloze grasvlakte van Schaffen koos de kersverse papa van Lotte - die er nochtans drie weken van extra bijscholing op zitten had - het spoor van de jonge Dries Depoortere om er met hun beidjes vanonder te muizen. Even voorbij halfweg stak Maarten zelf zijn neus aan't venster en de laatste weerstand van de West-Vlaming werd meteen gebroken. Maarten rolde vanaf dan ontspannen over de steile heuvels naar zijn tweede opeenvolgende militaire veldlooptitel.
Bij de vrouwen maakte Corinne Debaets haar wederoptreden na drie maand inactiviteit. Het tempo van veelvoudig kampioene Anja Smolders en Isabella Sluysmans was echter duidelijk te hoog voor Corinne, die op haar beurt makkelijk uit de greep van de meer dan 100 andere vrouwelijke loopsters bleef en haar zoveelste militaire podiumplaats oogstte.

Geen succesrijk EK voor ons viertal (San Giorgio su Legnano, 10 december)
Het hotel en alles wat er mee te maken had, was het gespreksonderwerp voor de start van het 13de EK in San Giorgio su Legnano in Italië maar ondanks dit alles toch een prachtig lenteweertje in december, de passende Italiaanse sfeer en veel Belgische supporters.
Vier DCLA- atleten namen deel aan dit Europees veldloopkampioenschap en één atleet deed dit voor de tweede opeenvolgende maal in het oranje shirt van onze noorderburen. Ook de anderen waren niet aan hun eerste deelname toe. Zo nam Kim Ruell reeds voor de derde keer deel bij de juniores. Kim liet aardige dingen zien in de beginfase en liep steeds attent mee voorin maar opkomende steken beslisten er anders over en dit bij het ingaan van de laatste ronde zodat de verhoopte top-20 plaats nipt werd gemist, het werd uiteindelijk een 22ste plaats, maar er had zeker meer ingezeten. Michel Basemans liep lange tijd als tweede Nederlander maar ook hij verloor tijdens de laatste van de drie ronden heel wat plaatsen om uiteindelijk op de 74ste plaats te eindigen, een hele week examens en misschien ook de te snelle start, hebben er anders over beslist.
Bij de seniores ook twee clubgenoten aan de start. Al snel werd duidelijk dat Jesse Stroobants niet in normale doen was en op dit snelle parcours met een paar bulten en een modderstrook kreeg ook hij last van steken en moest uiteindelijk tevreden zijn met een 48ste plaats. Pieter Rijnders die ook niet spreken was over de leefomstandigheden in het hotel - waar atleten de avond voor een zo belangrijke wedstrijd nog frieten met kip voorgeschoteld kregen - liep hij ondanks alle ongemakken toch nog naar een 55ste plaats. Ik moest ter plaatse vaststellen en ook horen dat onze atleten het zich anders hadden voorgesteld. Als je dan weet dat de Italianen op loopafstand van het parcours gelogeerd zijn en onze landgenoten daarvoor een busrit van om en bij de veertig minuten nodig hadden, dan weet je het wel. Je ziet er kan nog heel veel verbeteren en hoop doet leven. (Info: GuyVW)

Foto: BertH De Sint en zijn helpers op de clubtraining (Kessel-Lo, 06 december)
Net voor hun afreis naar warmere, maar vooral drogere, oorden, kwam de heilige Sint nog even langs in de DCLA-Gaston Roelants Arena om onze allerjongste atleetjes aan te moedigen in hun training.
Zijn donkere trawanten hadden voor allen wat lekkers mee.
Het was de laatste tussenstop dit jaar voor Sinterklaas en zijn twee Pieten. Blijkbaar heel moe, maar toch voldaan, verdwenen zij daarna geruisloos uit de tribune en niemand - ook onze nieuwe voorzitter, die het drietal nochtans had uitgenodigd in de Elfkamper voor een warm drankje - heeft hen nog teruggezien...
Gelukkig was alomtegewoordige Bert Heyns erbij: zijn fotokes kan je hier bekijken !

Saar Vandepoel lukt Limburgse successen (Foto: Martin BEX) Saar en Chiel verzamelen Limburgse ereplaatsen. (Bree, 03 december)
De Halense kern verkoos de veldloop van Bree boven deze van Wespelaar. Heel wat van onze lopers nemen immers deel aan het LCC (Limburgs Cross Criterium) : een criterium van 9 veldlopen, verspreid over de gehele Limburgse provincie. Tongeren, Alken, Genk en Lommel passeerden reeds de revue. Bree was op 3 december het decor van de vijfde veldloop. Tot vorig jaar vond deze veldloop steeds plaats in het Itterdal, een mooi park met lange stroken gras en heel veel dolomiet, kortom een snel parcours. Dit jaar vond, omwille van werken, de veldloop plaats in een wei op een paar honderd meter van het park. Geen beschutting dus tegen de wind en de soms dolle regenbuien. Maar niet getreurd ; de omstandigheden zijn voor iedereen gelijk.
In het LCC vinden we bij de jeugd twee constanten. Saar Vandepoel en Chiel Poffe (beiden bij de cadetten). Saar staat voorlopig derde in het klassement en Chiel staat in de top zes. In Bree waren zij respectievelijk derde (na een fel inhaalmanoeuvre de laatste 400 meter ) en achtste.
Bij de masters steeds de grote meerderheid van lopers. Nu waren dat er 76, waaronder 6 DCLA'ers. Jerry Morreels is sinds de marathon van Eindhoven in goede vorm en hij finishte op de 15de plaats, van kortbij gevolgd door Wim Steurs (17de). Verderop Ludwig Poffe (24ste) Eric Degens (26ste) Swa Wehenkel (41) en Urbaan Schraepen (44). De laatste twee zijn reeds M50+. (Info: WimS)

Geslaagd wederoptreden van Wouter Huybens (Wespelaar, 03 december)
De cadettenwedstrijd begon met een Heelwat rood-wit aan de start van de damesreeks. Met Sigrid Vanden Bempt en Marijke Willekens enkele minuten later als winnaressen. (Foto: BertH)kopstart van Sara Nys. Meteen daarachter zat Eline Deboth en de anderen van DCLA. Eline kon het tempo het langst voorin volhouden en eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Elise Van Eynde was ook al sneller gestart dan haar vorige cross, hield dit ook goed vol en eindigde op een 10de plaats. Net achter Elise kwam Sara Nys op een mooie 12de plaats voor haar. Sophie Donadi finishte een plaatsje achter Sara op een 13de plaats. Riet Cornelissen (24), Nina Debecker (27) en Eva Galle (38) liepen ook een mooie wedstrijd.
Matthias Vanattenhoven en Dries Basemans waren de snelle starters bij de cadetten jongens. Ze liepen beiden een mooie wedstrijd, waarbij Dries het kopwerk niet schuwde. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie tweede plaats voor Matthias en een vijfde plaats voor Dries Basemans. Daniël Nys schoof heel de wedstrijd wat plaatsjes op en eindigde op een negende plaats. Ook Ian Verbeylen liep een verstandige wedstrijd en kwam op een 13de plaats binnen. Pieter Bomans (29), Jef Behets (38) en Alexander Meynen (40) vervolledigden de DCLA rangen.
Ook een goed bezette en snelle wedstrijd bij de scholieren meisjes. Goedele Vanhentenrijk had het heel de wedstrijd niet gemakkelijk, maar eindigde toch op een goede 10de plaats. Magali Herssens wist in dezelfde wedstrijd de 16de plaats te bemachtigen.
De scholieren jongens kwamen met vijf DCLA atleten aan de start. Een goed lopende Tim de Coninck moest met een omgeslagen voet jammer genoeg de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. Hierdoor werd Kasper De Bondt eerste van DCLDarcis Claessens (Foto: BertH)A op een knappe vijfde plaats. Met een zelfde tijd, en dus kort achter Kasper, liep Dawit van Haute over de finish. Weer een mooi gelopen wedstrijd van Philippe Timmermans, wat hem een 10de plaats opleverde. Siemen Corbeels begint de overgang van cadet naar scholier ook stilaan te verteren en eindigde op een 14de plaats. (Info: Roel B)
DCLA was dus heel goed vertegenwoordigd in de drassige weiden van Wespelaar - liefst 87 veldlopers ! -waar Sigrid Vanden Bempt onbedreigd naar haar vierde zege liep op Brabantse bodem. Uitstekende ereplaatsen voor Sylvie Ameloot als derde (net als vorig jaar trouwens) en voor Myriam Juveyns die heel knap vijfde werd. Sarah Verjans (9de), Inneke Van Mechelen (12de), Stephanie Johanns (13de), Marijke Cauwenbergh (17de) en Charlotte Debroux (22ste), die hier kwam lopen in functie van de indoorwedstrijden, brachten ook hun wedstrijd tot een goed einde en uiteraard de interclubbeker naar Kessel-Lo. Wie ook weer op de hoogste trede stond, was Marijke Willekens die met grote voorsprong won bij de masters, terwijl Goedele Van Orshoven nipt het podium miste als vierde, Rita Verloy werd 30ste. Bij de juniores meisjes twee Leuvense deelneemsters aan de start met Lesley Trappeniers op een vierde plaats, wat verder werd Barbara Aerts achtste.
Dan de mannen met bij de seniores een geslaagd wederoptreden van Wouter Huybens die na een verdienstelijke wedstrijd nipt de duimen moest leggen voor Glen Laurens. Nog zes andere DCLA-ers kwamen aan de start met als achtste Peter Van Mechelen, negende werd Fred Guldentops. Verdere uitslagen : Davy Segers (12de), Johan D’Haese (19de), Freddy Sools (36ste) en Tom Vandenbroeck als 37ste. Bij de juniores liep Darcis Claessens in select gezelschap een sterke wedstrijd die beloond werd met een mooie derde plaats. Jasper Moreels werd 17de en Wouter De Tavernier 20ste. Dan nog de masters +35 waar Johan Verdeyen zich de beste DCLA-er mocht noemen na zijn vijfde plaats. Marc Neefs die kwam voor de korte cross, die er niet was, koos dan maar voor het lange werk en dat werd beloond met een knappe elfde plaats, verdere uitslagen kwamen er voor Ferdi Put (26ste), Gert Rom (29ste), Jeroen Van Nieuwenhove (34ste), Johan Deboth (42ste), Philippe Muchez (56ste) en Peter Bridger (90ste). Bij de +50 kregen we op de 27ste plaats Freddy Cornillie, Miel Verhulpen als 28ste gevolgd door Hugo Parton op plaats 29. (Info GuyVW)

Geen korte cross in Wespelaar, dus gingen enkele van onze specialisten van de korte afstand aanzetten in Boechout. Daar zorgde Jeremy Van Ophem na een rustig opgebouwde race met een zeer sterk eindschot voor een 2de plaats en finishte hij op de hielen van z'n trainingsmakker Hans Lamberts. Het was echter Jonas Maris die er het vuur aan de lont stak, een goeie eerste koershelft afhaspelde en later terugviel naar plaats 8.

Kim, Jesse, Pieter en Sigrid imponeren (Roeselare, 26 november)
De Roeselaarse CrossCup heeft een reputatieJesse Stroobants: opnieuw tweede Belg in Roeselare.  (Foto: BertH) van moddercross. Het toppunt daarvan werd vorig jaar bereikt en we mogen gerust zeggen dat de meeste van onze clubgenoten daar niet rouwig om waren. De omloop van de laatste editie werd volledig hertekend en het mag gezegd: de diepe ploeterpartijen bleven achterwege: meestal vlot beloopbaar, maar zeker niet te onderschatten.
Enkele clubgenoten gingen in Roeselare weer achter een EK-selectie aan. Kim Ruell kon dat nog als junior en hij liet in de koers meteen blijken wie de bevelen mocht uitdelen. Aanvankelijk voelde Kim zich opperbest in’t gezelschap van de anderen, maar wel heel attent vooraan controlerend. Aan amper één versnelling had onze nieuwbakken prof van Atletiek Vlaanderen genoeg om ver en definitief afstand te nemen van al zijn tegenstanders. De demonstratie van Kim was indrukwekkend, in zoverre dat hij nooit de hoogste versnelling moest aanspreken om zijn triomftocht zegevierend af te sluiten. Deze Kim kan op een EK mooie dingen laten zien, dat staat vast. Nog drie andere clubgenoten in deze junioresrace. Pirre Van Eynde miste helaas zijn start wegens een uitschuiver en was al snel op achtervolgen aangewezen. Hij finishte als 12de (11de Belg) op minder dan één minuut van z’n winnende club- en trainingsmakker. Jonas Maris en de twee jaar jongere Darcis Claessens streden lang in elkaars gezelschap en finishten als 24ste en 25ste.
Bij de juniores meisjes – waarin onze gastatlete Annelore Desaedeleer knap beste Belgische werd – nestelde Sarah Van Eynde zich aanvankelijk mooi binnen de top tien. Ook hier werd stilletjes gehoopt op een dichte ereplaats, maar Sarah stapte halfweg uit koers: “ik voelde me slecht. Het draaide langs geen kanten. Mijn benen wogen loodzwaar, dit was de enige wijze beslissing…”
Opnieuw een sterke koers van Pieter Rijnders.  (Foto: BertH)
Bij de seniores vrouwen zagen we een sterke Sigrid Vanden Bempt rond halfkoers in de running komen voor een EK-selectie. Samen met Anja Smolders, Xenia Luxem en Selien De Schrijder joegen ze op Stephanie De Croock. Uiteindelijk werd Sigrid knap 8ste, een resultaat dat met zo’n korte aanloop na het moederschap alvast onverhoopt goed was.
Sandra Schenkel en Marieken Verhaeghe geloofden in een waterkansje voor een beloftenselectie, maar al snel bleek dat die doelstelling te hoog gegrepen was. Sandra schoof in de slotkilometer voorbij een vierkant draaiende Marieken en ze finishten als 17de en 18de.
Bij de mannen zorgden de Afrikanen alweer voor het hoge tempo. Jesse Stroobants liet zich niet pramen om de achtervolging op zijn schouders te nemen en moest van alle Belgen alleen Pieter Desmet laten weglopen. Toch hield Jesse heel vlot stand tussen drie Afrikaanse concurrenten. In de slotkilometer moest hij nog een Burundees voorlaten die zich gedurende de hele koers had vergenoegd om zich achter Jesse weg te steken netjes uit de wind. Maar de selectie van Jesse voor het EK in Italië is alvast binnen. Na één jaar onderbreking kan hij opnieuw op zoek naar zijn vorige klasseringen: een 30ste plaats. 20 seconden verder knokte Pieter Rijnders met Hans Janssens voor een plaatsje als 4de Belg. Spannend, want met wisselende kansen. Even leek Pieter zijn concurrent te hebben afgeschud, maar de gewezen Europese crosskampioen beschikte over de meeste reserves. Hans Janssens (8ste), Mario Van Waeyenberge (9de) en Pieter (13de en 5de Belg) zagen Koen Van Rie als volgende landgenoot op plaats 16 finishen. Eén en ander betekent wel dat Jesse en Pieter momenteel comfortabel op plaatsen 2 en 3 van de huidige CrossCup-rangschikking staan. Voor een pas half-time geworden prof en een amateur die wekelijks nog een fulltime baan als leraar lichamelijke opvoeding moet afwerken, alvast geen slechte zaak. Allebei lopen ze samen met juniores Kim en Michel begin december het Europees kampioenschap in Italië !
In de korte cross voor mannen werd Davy Segers de beste van drie clubgenoten. Davy finishte als 21ste in mooi gezelschap en drie plaatsjes voor Koen Dillen. Marc Dannis werd 36ste.
Foto's van Bert Heyns zie je hier !

DCLA kan nog een extra EK-geselecteerde begroeten: in Nederland greep Michel Basemans zijn laatste kans om de Oranje-juniores te vertegenwoordigen in Italië. Net als vorig jaar heeft trainer Guy Vanwijnendael twee atleten in de EK-junioreskoers die voor twee verschillende de nationale teams uitkomen ! Michel zelf aan het woord: "In tegenstelling tot de start in Tilburg was ik nu wel goed weg. Dus de lijdensweg richting EK kon beginnen, maar om Italië te bereiken moest ik eerst wel nog een 2de plaats afdwingen. Er moesten 5 rondjes gelopen worden en er vormde zich een kopgroepje van vijf man waarvan ik deel uitmaakte. In de 2de ronde voerde Luc Schout (Nederlands kampioen) een forcing en ik volgde hem in zijn spoor. Zo konden we ons van het kopgroepje afscheiden en kregen we een kleine voorsprong van een 30-tal meter. Toen kreeg Luc het moeilijk en moest mij laten gaan waardoor ik heel de 3de ronde alleen op kop kwam te lopen. Toen kwam Tom Wiggers uit het niets over mij heen. Ik kreeg het zwaar en moest Wiggers lossen. De geloste lopers bleken toen steeds dichter op mij te naderen dus moest ik me de laatse ronde nog echt reppen, maar die versnelling bleek toch genoeg te zijn en ik finishte op een 2de plaats op 6 seconden van Wiggers. De 3de loper finishte uiteindelijk maar 4sec achter me. Dus het was spannend tot op de meet. Trainer Guy heeft het dus weer geflikt ! :)"

Zaterdag won Lesley Trappeniers de junioresveldloop te Vilvoorde. Bij de seniores zorgden Fred Guldentops (5de), Koen De Ridder (12de), Pieter Torfs (13de), Liesje Merckx (8ste), en Inneke Van Mechelen (9de) de beste seniores. Marijke Willekens (W40) en Goedele Van Orshoven (W45) wonnen er hun masterreeksen. ZondNieuwe DCLA-voorzitter: Peter Van Puyveldeag werden Liesbeth Van de Velde en Maarten Van Steen allebei tweede in de senioresveldlopen van respectievelijk Arendonk en Zele.

Peter: nieuwe voorzitter en opnieuw papa (Kessel-Lo, 20 november)
Tijdens de eerste vergadering van de Raad van Beheer, volgend op de algemene vergadering van vorige week, werd Peter Van Puyvelde aangesteld tot de nieuwe voorzitter van DCLA.  Hij wordt de 9de voorzitter van onze club. Zijn voorganger, Eddy Fraiture neemt vanaf heden de taak van sportief coördinator op zich. Marcella Coremans blijft nog secretaris tot 31 december, en wordt daarna opgevolgd door Hilde Van Geel. Marcella wordt tevens ondervoorzitter, een taak die ook Mark Eyckmans krijgt toebedeeld. Voor de volledige samenstelling van het dagelijks bestuur en de Raad van Bestuur, klikt u hier...
Enkele dagen later kreeg onze kersverse voorzitter er nog schitterend nieuws bovenop: hij werd voor de tweede keer vader ! Peter en Nele hebben naast zoontje Tuur er nu ook een dochterje Roos bij. Een dikke proficiat alvast van de DCLA-gemeenschap !

Nummer drie voor Sigrid in Kortenberg (Foto: Peter Vervloet) Eline en Goedele winnen, Sigrid al voor derde keer ! (Kortenberg, 19 november)
Eline Deboth opende mooi bij de cadetten meisjes. Ze startte rustig, maar zag al snel dat ze de sterkste was en zette zich autoritair op kop. Niemand kon haar van de eerste plaats houden. Degene die het meeste weerstand bood, was trainingsgenote Sophie Donadi. Zij klampte lang aan, moest op het einde toch een kloofje laten en moest in de laatste meters ook nog de tweede plaats laten. Maar toch een zeer sterke prestatie van haar. Net achter haar finishte Elise Van Eynde op een voor haar zeer goede 4de plaats. Sara Nys schoof heel de wedstrijd naar voren op en eindigde op een 11de plaats. Nina Debecker werd 16de .
Bij de cadetten jongens was het Dries Basemans die het podium (dat er niet was) mocht bestijgen. Hij liep lange tijd op een derde plaats, maar door een sterke laatste halve ronde kon hij toch nog de tweede plaats bemachtigen. Niet ver daarachter eindigde Daniël Nys op een vijfde plaats. Eerstejaarscadet Ian Verbeylen had het knap lastig met de modder, maar eindigde toch mooi 13de. Ook nog present waren Jef Behets (21), Alexander Meynen (25), Max De Moor (30) en Wout Hambrouck (40).
Goedele Vanhentenrijk maakte de wedstrijd mee bij de scholieren meisjes. Eerst goed volgen en in de laatste ronde zelf het initiatief nemen om zo solo als eerste te eindigen. Magali Herssens was iets te snel gestart en viel terug naar een 7de plaats.
Eén derde van de scholieren jongens waren van DCLA. Geen slechte vertegenwoordiging. Tim de Coninck was heel de wedstrijd voorin te vinden en verzilverde dit ook met een tweede plaats. Philippe Timmermans was een hele wedstrijd in gevecht met Daan Thijs. De eerstgenoemde won dit duel en eindigde 6de. Daan 7de. Siemen Corbeels eindigde 11de en Jonas Wera één plaatsje daarachter. (Info: Roel B)
En dan was er de drie op een rij voor Sigrid Vanden Bempt. Zij liep van start tot aankomst aan de leiding en liet niemand meer in de buurt komen. Meteen haar derde zege op drie in dit prille seizoen. Andere uitslagen van DCLA-seniores: Lies Merckx (9de) en Inneke Van Mechelen (13de). Bij de juniores meisjes werd de zege tussen de twee deelneemsters in een eindsprint beslecht en moest Lesley Trappeniers nipt onderdoen voor Charlotte Engelen, toch gewezen nationale cadettenkampioene...

Eline Deboth op weg naar de cadettenzege. (Foto: GuyVW) In de wedstrijd bij de mannen juniores ging eerstejaars Pieter-Jan Van Eynde de strijd aan met Stijn Garain die hij iets over halfkoers moest laten gaan en debuteerde met een fraaie tweede plaats. Ook een hele knappe koers van Darcis Claessens die werd beloond met een derde plaats. Ook het allereerste optreden van Tirso Boon valt te vermelden . Hij werd negende tussen de 13 deelnemers. Bij de masters drie Leuvense deelnemers, met een goed op dreef zijnde Piet Van Lierop alweer als beste DCLA-er op een verdienstelijke tiende plaats, Ferdi Put werd 17de en Peter Bridget 56ste. Bij de 50-plussers werd onze enige vertegenwoordiger Freddy Cornillie knap zestiende. Bij de vrouwen masters finishte Marijke Willekens op een mooie tweede plaats. Andere resultaten noteerden we van Anita Enis (12de), Hilde Havermans (19de), coach Maria Van Den Wouwer (22ste) en Rita Verloy als 24ste. Sterke prestatie kwam er van eerstejaarssenior Michel Basemans die werd beloond met een knappe vijfde plaats en nieuwe hoop voor volgende week in Helmond, waar hij een tweede kans krijgt om zijn selectie af te dwingen voor het EK in het Nederlandse team. Tussen de 34 aankomsten vinden we Davy Segers als negende gevolgd op tien door Fred Guldentops, Pieter Torfs (22ste) en Koen De Ridder (21ste) (Info: Guy VW)
Goedele Vanhentenrijk: blij met de scholierenzege (Foto: GuyVW)


Anke Onsia in volle strijd gewikkeld met Kim Offergeld. Even verder volgt steeplekampioene Nikki FoquéMaaren Van Steen: op weg naar plaats 7. (Foto: KoenH) Leuvense senioresvrouwen maken indruk (Duffel, 19 november)
Nogal wat Leuvenaars verkozen het relatief vlakke parkoers van Duffel boven de heuvels van Kortenberg. Vooral de seniores-vrouwen waren talrijk vertegenwoordigd. Van de 28 aankomers droegen een kwart de rood-witte kleuren. Na koplopers Nathalie De Vos en Selien De Schrijder, liep Marieken Verhaeghe al snel op plaats drie en kon die positie comfortabel uitbouwen. Daarachter kreeg Sandra Schenkel aanvankelijk het gezelschap van Sylvie Ameloot. Naarmate de wedstrijd vorderde, knokte Sandra zich naar plaats vijf, niet zo heel ver na Griet Terryn. Sylvie finishte als 7de. Anke Onsia, voor de tweede keert in DCLA-outfit, bevestigde met een 10de plaats haar goede race van Betekom. Stephanie Johanns - eerstejaarsseniore - liep haar eerste senioreskoers in DCLA-kleuren, en dat op het terrein van haar vroegere club. Stephanie werd mooi 13de, net voor Marjan Stevens die pas goed op dreef kwam in de slotfase. Marijke Cauwenbergh werd 19de in deze senioreskoers, waar het clubklassement uiteraard richting Leuven kwam.
In de korte cross liep Master Marc Neefs naar plaats 27. Eerstejaarssenior Jonas Maris zette nog een keer aan in de junioresrace en werd daarin na een aanvallende koers knap 5de. Maarten Van Steen kwam competitieritme opdoen en miste de goede aansluiting na de startfase. Toch vond Maarten op het einde zijn snelle benen terug en rondde meer dan tevreden af op plaats 7. Johan D'Haese was onze andere senior-vertegenwoordiger. Hij finishte als 22ste. Bij de scholieren liep Kasper De Bondt een prima race die hij als 9de afsloot, bij meisjes moest Tine Mommen met een blessure de strijd staken in de laatste ronde.

Veel volk in Betekom (12 november)
Betekom werd opnieuw een veldloop met veel volk, vooral veel atleten. Daartussen liep ook heel wat rood-wit volk. Een lichtlopende omloop zorgde voor mooie wedstrijden. Bij de cadetten meisjes wasSandra Schenkel op weg naar plaats 3 in Betekom. (Foto: KoenH) Sophie Donadi als 6de de snelste DCLA-atlete. Sara Nys werd 9de, Laura Peeperkom, 28ste. Scholiere Goedele Vanhentenrijk moest ondanks hevig verweer bij de scholieren tevreden zijn met de vierde plaats. Tinne Mommen eindigde daar 13de.
Aan de start van de samengestelde cross voor juniores, seniores en masters, wemelde het van rood-witte dames. Sigrid Vanden Bempt legde onmiddellijk haar wil op aan het ganse pak. Ze won overtuigend en gaf aan dat het heel wat vlotter liep dan in de vorige wedstrijd. Eerst even de juniores. Daar haalde Lesley Trappeniers als derde het podium. Bij de seniores was die plaats ook weggelegd voor Sandra Schenkel, die deze stek heel gemakkelijk tijdens de wedstrijd veroverde en behield. Myriam Juveyns handhaafde zich ook binnen de toptien en werd 6de. Anke Onsia kwam voorzichtig naar voor geschoven en wist zich in de slotronde als 7de tot in de buurt van Myriam te werken. Ook groeiend in de wedstrijd was Marjan Stevens. Zij schoof eveneens van uit de achtergrond naar voor. Ze werd 10de, voor Liesje Merckx, voorzichtig gestart, als 11de. Kathelyn Polspoel, in de cross aan de slag om wat kracht op te doen voor de 800m, was wel sterk gestart, maar vond de laatste kilometer er net teveel aan, eindigde 12de even voor Linde Wyseur, op zoek naar het juiste trainings- en wedstrijdritme. Evelien Landuyt werd 27ste. Bij de masters knokte Marijke Willekens zich ook op het podium. Ze werd mooi 3de.
Onze cadetten jongens waren ook goed vertegenwoordigd. Dries Basemans moest heel krap de duimen leggen voor het podium. Hij werd zeer verdienstelijk 4de. Nick Verheyden eindigde 5de. Daniël Nys liep als 10de over de meet, Chiel Poffé als 16de, Laurens Vanderheyden als 27ste, Alexander Meynen, als 34ste. Op de 38ste stek kwam Jacob Hubrechts, gevolgd door Christopher Gray op de 40ste en Hendrik-Jan Vandamme op de 45ste.
Liesbeth Van de Velde wint in Neerpelt haar comebackwedstrijd van Kirsten Braem. Bij de scholieren toonde Tim De Coninck dat hij heel wat in zijn bast heeft om het als veldloper ver te schoppen. Goed gestart volgde hij de koplopers en werkte zich in de slotfase naar het podium. Die derde plaats is echt wel verdiend. Daan Thijs werd 7de, Kasper De Bondt 10de, Philippe Timmermans mooi 12de, Siemen Corbeels 15de. Al bij al mooi werk van de jongerentrainers !
Ook al deed DCLA in de korte niet mee voor de overwinning, toch lieten Davy Segers en Jeremy Van Ophem een mooi stukje koers zien. Davy hield Jeremy in de wedstrijd zo goed en zo kwaad als dat van zich af, maar moest in de spurt om de vierde plaats Jeremy toch nipt laten voorgaan. Dat was wel genieten voor de toeschouwers. Zelfde scenario tussen Johan Verdeyen, 11de, en Marc Dannis, 12de. Gerd Bamps dook ook opnieuw op, en werd 19de. Marc Neefs eindigde als 21ste. Onze seniores mannen waren minder nadrukkelijk aanwezig in de lange cross. Fred Guldentops werd 8ste, Pieter Torfs 15de en Johan D’Haese 18de.
Voor het eerst zagen we ook de massa masters opgesplitst in twee reeksen. Een opluchting... Bij de M50+ was Willy Sempels de beste clubgenoot als 17de op 53 aankomsten. Bij de M35-M45 liefst 4 DCLA-ers in de top 20 (van 97 aankomsten): Guido Verdeyen (7de), Piet Van Lierop (10de), Gert Rom (15de) en Gery Bervoets (18).
(Info: KoenH)
In Neerpelt was Liesbeth Van de Velde terug aan de startlijn na exact één jaar Sarah Van Eynde mocht in Tilburg als 3de op het juniorespodium. (Foto: BertH)wedstrijdonderbreking. Zonder al te hoge ambities en met duidelijke opdracht om niet te snel van stapel te lopen, bouwde ze haar race rustig op en pikte in de slotkilometer aan bij de twee koplopers die ze meteen in de steek liet. Opdracht volbracht met een zege als bonus. In dezelfde race finishte Annelies De Ridder als 11de. Eerstejaarscadet Saar Vandepoel was al aan haar derde cross toe en liet met een 5de plaats ook haar beste resultaat noteren.
Een kort verslag vanuit Tilburg werd ons bezorgd door Guy Van Wijnendael. Vreugde en verdriet lagen hier dicht bij elkaar tijdens de wedstrijden voor juniores. Vreugde bij Sarah Van Eynde die in dit internationaal gezelschap naar een sterke derde plaats liep. Sarah vertrok eerder behoedzaam maar bleef op korte afstand volgen van de leiders en toen vond Sarah bij het ingaan van de laatste ronde haar tijd gekomen. Haar achtervolging werd beloond met de derde plaats. Verdriet bij Michel Basemans en Kim Ruell, beiden werden bij de start verwezen naar de achterste rij. Resultaat: als laatste vertrekken en meteen op achtervolgen aangewezen. Dat lukte aardig want na een ronde liepen beiden in de kop van de wedstrijd. Kim kon die positie behouden, Michel daarentegen verdween stilaan van het voorplan en staakte de strijd in de derde ronde. Weg selectie voor het EK in Italië. Ook Kim kreeg het vooraan moeilijk en ondervond dat de inspanning van de eerste ronde ook bij hem niet zonder gevolgen bleef. Zijn derde plaats kwam in gevaar en uiteindelijk moest hij in de sprint tevreden zijn met een vierde plaats.
'Geef mij maar een zwaardere omloop en niet dit snelle parcours' zal Pieter Rijnders gedacht hebben toen hij als 16de senior over de meet liep. Maar ook op zo'n ondergrond deed hij het uitstekend in een sterk bezet internationaal veld. Na Mourhit en Hans Janssens de derde Belg, maar op minder dan een minuut van winnaar Belz, en die was in Helsinki toch nog altijd de nummer vier van Europa over 10.000m. Ook op zaterdag werd er gelopen in Tilburg en daar eindigde Eline Deboth op een knappe negende plaats bij de cadetten

Sandra Schenkel haalt brons op Universitair kampioenschap (Gent, 08 november)
Sandra Schenkel werd mooi derde bij het Vlaams en tegelijk Belgisch universitair kampioenschap cross te Gent. Een sterk tweetal met gastloopster Annelore Desaedeleer en Selien De schrijder namen dadelijk de kop met daarachter Sandra en Vanja Cnops. Net voor halfweg rukte Sandra zich los en kon een mooie voorsprong nemen. Ondanks de wel erg korte afstand voor een rasechte afstandloopster als Sandra, heeft ze toch een goede prestatie neergezet en al evenzeer goed getraind. Bij de mannen helaas geen DCLA-ers aan de startlijn... (Info: WimW)

Sigrid opent met overwinning (Opwijk, 05 november)
Niet echt veel DCLA-ers in het veld tijdens de eerste veldloopzondag van het nieuwe seizoen. Maar zij die wel de spikes aantrokken, lieten van zich spreken. En niet alleen in Wachtebeke. Sigrid Vanden Bempt trok als nieuwe mama opnieuw de spikes aan en de concurrentie zal dat geweten hebben. In Opwijk nam Sigrid al de maat van het Halse duo - eerstejaarsseniore Annelore Desaedeleer en Isabelle Collier. Goed gestart dus en dat mag ook gezegd van echtgenoot Davy Segers, die in de korte cross mooi 4de werd. Cadet Sophie Donadi (7de) en master Rita Verloy (23ste) waren ook aan de slag in Opwijk.
In Alken liep Saar Vandepoel haar tweede cross als cadette: het werd - net als in Tongeren de week voordien - een 6de plaats. Master Jerry Moreels finishte 10de (17de in Tongeren).
In Bonheiden liet eerstejaarscadet Ian Verbeylen een knappe 6de plaats noteren, Chiel Poffé werd er 20ste. Lies Merckx werd 13de bij de 33 seniores en Viviane Van Roelen finishte 35ste. Bij de mannen kwamen niet minder dan 167 masters en juniores over de eindstreep. Een zwaar argument om deze serie toch eindelijk eens te splitsen. Piet Van Lierop veroverde een 10de masterplaats, Ferdi Put werd 30ste en Ludwig Poffé 37ste.

Jesse en Kim missen hun profdebuut niet (Wachtebeke, 05 november)
Pieter Rijnders in duel met Tom Compernolle voor de derde Belgische plaats. (Foto: BertH)
Wachtebeke: de opener van het individuele CrossCupseizoen heeft enkele van onze clubgenoten in de spits zien acteren. Het begon in de korte cross, waar Kim Ruell z'n allereerste veldloop als senior én als prof afwerkte. Kim was Jesse Stroobants neemt de senioresgroep op sleeptouw. (Foto: BertH)nog startgerechtigd bij de juniores, maar toch verkoos onze nieuwbakken prof de snellere - en minder lange - korte cross. Onvervaard draafde hij mee in de spits van de koers, waar Mario Van Waeyenberge de aanvalstrom roerde en niemand dichterbij liet komen. Kim schoof op tot in het spoor van die andere prof - Tim Cerbout - en gaf een tijdlang de indruk definitief te kunnen aansluiten bij de beste nationale 1500m-loper. Naar het eind van de koers leek de top drie - allemaal Atletiek Vlaanderen - vast te liggen. Dan besloot 'halve Leuvenaar' Dries Busselot z'n beste eindschot boven te halen en zo werd Kim nog net de derde podiumplaats ontfutseld. Maar we mogen het gerust stellen:Kim Ruell op weg naar een knappe 4de plaats in zijn eerste senioresveldloop. in een eerste senioreskoers meteen met de besten mee en ei zo na op het podium: dat is grote klasse. Niet vergeten dat de langste afstand die Kim deze zomer gelopen heeft, een... 1500m was.
Ook in deze koers: Koen Dillen. Koen schoof lange tijd met Dries Busselot mee richting top tien en finishte uiteindelijk als 16de.
In de lange cross ontpopte een andere Leuvenaar zich als smaakmaker van de koers. Jesse Stroobants, nu ook in het tenue van Atletiek Vlaanderen, sleurde en trok de hele bende aan flarden, en toonde zich de sterkste van de hele groep. Maar hij kon z'n teamgenoot Pieter Desmet niet afschudden. In de laatste ronde moest Jesse even naar adem happen en kwam hij na een Brit en een Luikse Burundees nog net naast het podium terecht. Maar met deze vierde plaats als tweede Belg, staat Jesse nu ook tweede in de voorlopige rangschikking van de CrossCup. Op de derde plaats staat daar nog andere clubgenoot: Pieter Rijnders. Pieter was traditioneel wat voorzichtiger gestart en lag op vinkenslag om de te snel gestarte crossers op te pikken. Dat lukte goed, tot hij in het spoor van Tom Compernolle kwam. Samen gaven ze een boeiende vertoning met de plaats van derde Belg als inzet. Uiteindelijk zou Pieter 4de Belg worden, op een mooie 11de plaats. Helaas ontbrak een 3de DCLA-senior om het cluklassement in te pikken.
Weinig rood-witte deelnemers daar in de Oost-Vlaamse vlakte. Alleen Jonas Maris zette nog aan bij de juniores, waar hij als 34ste op een 15de Belgische plaats uitkwam.
Meer foto's op deze site dankzij Bert Heyns !

Jesse en Kim zijn prof ! (1 november)
Jesse Stroobants en Kim Ruell krijgen een profcontract bij Atletiek Vlaanderen. Maandag maakte Minister van sport Bert Anciaux de samenstelling van Atletiek Vlaanderen bekend. Hierbij ook 4 nieuwe namen. Bij de 4 nieuwkomers zijn er met Jesse Stroobants en Kim Ruell liefst 2atleten van DCLA bij. Het spreekt voor zich dat DCLA uitermate trots isom deze 2 profatleten in zijn rangen te hebben. Deze profcontracten zijn ook een pluim op de hoed van de DCLA-trainers. Jesse krijgt, zoals hij gevraagd heeft, een halftijds profcontract. Kim krijgt een voltijds profcontract. Na de schitterende progressie die beide atleten maakten in het zomerseizoen, krijgen ze nu extra ondersteuning van Atletiek Vlaanderen om hun talenten te ontplooien.

Joris op stage in Ethiopië
Bio-ingenieur in spé Joris Windey is al een tijdje niet meer op training verschenen. Daar zijn goeie redenen voor. Enkele weken gelden vertrok Joris immers naar Ethiopië. Niet om er met de Tulus, Bekeles en Gebreselassies te trainen, wel om er in het kader van zijn studies een eindwerk te realiseren.
Maar Joris vergeet zijn DCLA-heimat niet. Regelmatig stuurt hij een dagboek. We laten je graag meegenieten van het alledaagse leven op de hoogvlakten van Afrika. Klik hier en reis naar een andere wereld...

In het bronsgroene Eikenhout (Lanaken, 30 oktober-04 november)
Woensdagmiddag rond 13u15 verzamelde een groep van 32 atleten en 3 trainers zich in Kessel-Lo om op 4-daagse stage te vertrekken. Ze trokken richting Lanaken in het verre Limburg. Daar aanDe DCLA-groep in Lanaken (Foto: BertH)gekomen installeerde iedereen zich op zijn kamer en werden reeds de eerste trainingen afgewerkt in een lekker weertje. De eerste avond werd voornamelijk gevuld met voetbal kijken en kaarten.
Bij het ontwaken op donderdag bleek dat het 's nachts lekker gevroren had. Tijd dus om mutsen en handschoenen boven te halen. Om 7u15 trokken enkele atleten er al op uit voor een vetloopje. Na het ontbijt kreeg iedereen nog wat rust alvorens te vertrekken richting atletiekpiste van ATLA. Onze collega's van Lanaken waren zo vriendelijk geweest om ons een sleutel te lenen (waarvoor dank!). Na een lange middagrust stond er voor de groep van Guy een duurloopje met enkele snellere stukken op het menu. Robbie begon met stabilisatie-oefeningen gevolgd door een kort losloopparcours in het bos. Wat we toen nog niet wisten, was dat deze loopsessie wel eens veel langer kon duren dan voorzien. Drie atleten van Guy's groep hadden onderweg een pijltje gemist en deden een kleine 8 km extra (en waren ruim 2u onderweg). Een groepje met Robbie vond de huisfotograaf terug in het bos en keerde met hem mee terug richting centrum. De anderen mistten ook een pijltje en liepen ook heel wat extra kilometers. Het rescueteam was nog niet lang onderweg of iedereen was terecht. Eind goed al goed, tegen 18u30 zaten we allemaal aan tafel. Om te genietDe groep in Sart Tilmanen van een heerlijke (laatste avond)maaltijd... Helaas eindigde hier reeds de stage voor enkelen onder ons en keerden we reeds huiswaarts. (Info: BertH). Bekijk hier meer foto's op de site van Robbie...

Herfststage in Sart-Tilman was een voltreffer
Hoogspringers en hordelopers sportten in een toffe sfeer gedurende drie dagen. 24 atleten namen o.l.v. 3 trainers deel aan volgende activiteiten : bosloop, looptechniek, testen, krachttraining, stabilisatieoefeningen, basket, volley, snelheid, horden, hoogspringen, kogel, discus, zwemmen en sauna. Nu is het natuurlijk duidelijk dat we drie maal per dag bezig waren. De laatste avond werd er bij de quizz stevig tegen aan gegaan tussen drie ploegen. Einduitlslag - 1. Insiders : 9, 2. ED : 8, 3. BH 6. (Info: Theo VM)

Een marathon: het blijft toch altijd iets aparts ! (Etten-Leur/Ned, 29 oktober)
Erik (links op de fiets) begeleidt zijn marathonlopers 42 kilometer lang in Etten-Leur. De story begon eigenlijk vorig jaar toen Marc Vets vroeg of ik dacht dat hij klaar was om eventueel een marathon te lopen. Na overleg werd er een persoonlijk schema opgesteld en in zeer warme omstandigheden werd de opdracht tot een goed einde gebracht. De euforie die volgt op een gelukte prestatie moet blijkbaar anderen niet ontgaan zijn, in die mate zelfs dat we dit jaar met niet minder dan 8 lopers de marathonvoorbereiding aanvatten.
De voorbereidingen verliepen onder haast pefecte weersomstandigheden, enige negatieve noot was het afhaken van Marc (videocenter) met rugproblemen en van mezelf met een hardnekkige ontsteking aan de hiel.
Rik Devos mocht de spits afbijten en haalde in de marathon van Amsterdam een heel mooie 3u33'28" en dit voor zijn eerste deelname aan een wedstrijd over deze afstand. Dit opent zeker toekomstperspectieven.
Zondag was het dan de beurt aan de anderen om te bewijzen wat ze in hun marge hadden over de afstand der afstanden.
De weersomstandigheden waren een stuk koeler dan vorig jaar: ideaal marathonweer zou je kunnen zeggen, ware het niet dat een strakke wind over een groot gedeelte van het parcours in het nadeel blies.
Vooraf werden duidelijke afspraken gemaakt over de te volgen schema's en ook was er voor iedere loper een persoonlijke begeleider voorzien, iets wat in deze marathon zonder problemen kan. Bij deze nogmaals een dikke merci aan Patricia, Miranda, Bianca en Dennis voor de support voor de lopers.
Zoals te verwachten, verliep de eerste ronde zonder moeilijkheden, de vooropgestelde tijden werden meer dan behoorlijk gerespecteerd en er deed zich niets noemenswaardig voor. Maar iedereen met enige ervaring weet wel dat het venijn van een marathon in de staart zit.
Tussen km 25 en 30 manifesteerden zich dan ook de eerste problemen: Eddy Muls (schema 3u40') en Alex Hanjoul (schema 3u30') kregen maagkrampen en dit ondanks het feit dat ze alles wat ze tijdens de wedstrijd dronken, zorgvuldig op training uitgeprobeerd hadden. Voor beiden werden het nog moeilijke kilometers, maar het siert hun mentaliteit dat ze nooit aan opgeven dachten.
Marc Vets moest na km 30 een korte sanitaire stop maken, maar wist nadien met de hem gekende verbetenheid zijn weg verder te zetten. Zonder dit oponthoud zou hij op enkele seconden na op dezelfde tijd als vorig jaar uitgekomen zijn.
Met Dirk Nuyts en Wim Thuy ging het ondertussen verbazend goed, beiden kwamen op geen enkel moment echt in de problemen en lukten een schitterende prestatie, dat is het minste wat je wel kan zeggen als je 18 minuten van je besttijd afdoet !
Ziehier de uitslag:
Wim Thuy 3u36' 50" = 18' sneller dan zijn vorige besttijd
Dirk Nuyts 3u41'36" debutant
Mark Vets 3u46'20"
Hanjoul Alex 3u52'24"
Eddy Muls 3u52'35" debutant
Op de halve marathon noteren we ook nog de prachtige prestatie van Bart Meys : 1u40'37" en ter plaatse kwamen we nog DCLA lopers tegen: Chauhan Harbans lukte een mooie tijd van 3u09'42".
Verder nog een hartelijke dank aan alle aanwezige supporters en aan Mark (videocenter) voor het opnemen van de wedstrijd op film. Bij de vertoning zal er zeker nog menig woordje gediscussieerd worden.
Proficiat aan allen vanwege Erik Den Trainer-verslaggever

Zorgden voor een uitstekende DCLA-publiciteit: vlnr. Jesse, Tim en Pieter. Eén dag eerder kregen Jesse en Kim te horen dat ze prof werden. (Foto: BertH) Jesse en Kim krijgen een profcontract bij Atletiek Vlaanderen. (Brussel, 01 november)
Maandag maakte Minister van sport Bert Anciaux de samenstelling van Atletiek Vlaanderen bekend. Hierbij ook 4 nieuwe namen. Bij de 4 nieuwkomers zijn er met Jesse Stroobants en Kim Ruell liefst 2 atleten van DCLA ! Het spreekt voor zich dat DCLA uitermate trots is om deze 2 profatleten in zijn rangen te hebben. Deze profcontracten van één jaar, die ingaan vanaf 1 november 2006, zijn ook een pluim op de hoed van de DCLA-trainers Wim Wouters en Guy Vanwijnendael. Jesse krijgt, zoals hij gevraagd heeft, een halftijds profcontract. Kim krijgt een voltijds profcontract. Na de schitterende progressie die beide atleten maakten in het zomerseizoen, krijgen ze nu extra ondersteuning van Atletiek Vlaanderen om hun talenten te ontplooien.

Kim, Pieter en Jesse schitteren in CrossCup Relays (Gent, 29 oktober)
Het nieuwe winterseizoen is voor DCLA uitstekend begonnen. Onze taaie veldloopspecialisten hebben aan de Gentse Blaarmeersen hun huid duur verkocht in teamverband en maakten alvast indruk tijdens de rechstreekse TV-uitzending van de CrossCup Relays.
Bij de mannen liep het Leuvense A-team voortdurend in de kijker. Kim Ruell - eigenlijk nog startgerechtigd als junior - was niet te blits gestart, maar bouwde zijn koers rustig en verstandig op, in zoverre dat hij samen met Mario Van Waeyenberge de stok in leidende positie kon doorgeven aan Pieter Rijnders. Pieter ontmaakte zich al snel van zijn enige gezel (en gewezen clubgenoot Wim Borms) en genoot van elke meter die hij al leidend in het spoor van de TV-camera's kon afmalen. Hij bouwde een kleine vooorsprong uit en stuurde Jesse Stroobants in een riante positie de slotestafette in. Jesse knokte en beukte op een voOnze zes vrouwenteams netjes naast elkaar aan de startlijn (Foto: KoenH)or hem veel te korte afstand, maar kon niet verhinderden dat twee Afrikanen hem bijbeenden en zich rustig in z'n spoor nestelden. Toch liet Jesse al een prima conditie zien: we verkijken ons niet op de eindsprint, waarin de twee zwartjes hun intrinsieke snelheid konden botvieren, maar zien vooral de sterke manier waarop hij DCLA naar de derde podiumplaats leidde.  Aangezien DCLA de eerste Belgische ploeg was, verdient ons drietal ook het maximum van de CrossCup-punten. Pieter en Jesse starten zondag in Wachtebeke dus als leider bij de seniores, net als Kim, maar dan bij de juniores. 
Een tweede Leuvens team - Koen Dillen, Jeremy Van Ophem en Wouter Huybens - werd 14de op liefst 58 aangekomen teams. 27 ploegen haalden de eindstreep bij de vrouwen; daaronder liefst 6 (!) DCLA-teams ! En dat terwijl er nog een sterk drietal werkloos aan de kant moest blijven ! Onze twee beste teams waren elkaar waard. Na aflossing één, gaven Kathelijn Polspoel en Liesbeth Van de Velde de stok bijna samen in 2de en 3de positie door. Ook na aflossing twee bleven Sylvie Ameloot en Sarah Van Eynde in elkaars buurt als 3de en 4de. In de laatste aflossingsbeurt nam Marieken Verhaeghe wat afstand van Sandra Schenkel, maar de zandstroken én de snelle opmars van Anke Van Campen en Griet Terryn verwezen Marieken naar plaats 5, op amper 8Cadetten jongens op plaats 7: vlnr Daan, Dawit en Kasper (Foto: BertH) seconden van het podium. Ook Sandra hield goed stand op een 7de plaats, amper 11 tellen na Marieken. Het Koene-trio Marijke Cauwenbergh, Charlotte Debroux en Linde Wyseur miste als 11de net de top tien. Sarah Verjans-Stephanie Johanns en Marjan Stevens finishten knap als 14de, amper drie secondjes en 2 plaatsjes voor Wine Figeys, Liesje Merckx en Anke OnsiaMarijke Claes, Inneke Van Mechelen en Hanna Aerts werden 21ste.
Onze juniores mannen werden door Jonas Maris na aflossing één helemaal aan de kop van de koers gebracht. Darcis Claessens hield uitstekend stand op plaats twee en stuurde Pieter-Jan Van Eynde de laatste aflossing in met voorsprong. Die was echter net niet ruim genoeg voor onze eerstejaars, want nog drie teams schoven voorbij. Toch een opmerkelijke 5de plaats voor onze juniores.
De scholieren meisjes kwamen ook uitstekend voor de dag, met een 6de plaats - op 17 teams - dankzij Magali Herssens, TWinst voor onze masters vrouwen: vlnr Anita, Marijke en Goedel (Foto BertH)ine Mommen en Goedele Vanhentenrijk. De scholieren jongens moesten niet ver onderdoen voor hun vrouwelijke leeftijdsgenoten: Daan Thijs, Kasper De Bondt en Dawit Van Haute werden 7de. Een tweede scholierenteam met Tim De Coninck, Philippe Timmermans en Siemen Corbeels finishte als 12de op 26 aangekomen teams.
De cadetten meisjes mochten de spits van de namidda afbijten: Eline Deboth, Sara Nys en Sophie Donadoni deden dat als 9de van 19 teams. Het eerste jongensteam van DCLA finishte bij de cadetten als 5de, dankzij Dries Basemans, Ian Verbessem en Daniel Nys. Een tweede trio (Matthias Vanattenhoven, Alexander Meynen en Laurens Vander Kuylen) werd 11de van 21 ploegen.
Er was ook een gesmaakte DCLA-zege aan de Blaarmeersen. Het masters-damesteam liep liefst 9 seconden bonus bij elkaar, zodat Goedele Van Orshoven, Anita Enis en Marijke Willekens op het hoogste podiumtrapje mochten staan !
Meer info op de site van de CrossCup...
Meer foto's van BertH via deze link... en ook prachtige beelden via deze link naar Frederik Vandeputte, de webmaster van AZW ! Een bezoekje loont beslist de moeite !

Ga naar zomer 2006 (deel 6)
Terug naar home-page

terug naar het... DCLA-Archief...