Daring Club Leuven Atletiek

Terug naar Home Page DCLA

Opmerkingen ? Stuur ons een mailtje !

RunningCenter.jpg (10115 bytes)

Adres piste: Diestsesteenweg 272 - 3000 Leuven

Situatieplan Gaston Roelants Arena Kessel-Lo (Boudewijnstadion)

U kan hier de stadskaart van Leuven raadplegen om de Diestsesteenweg te Kessel-Lo te localiseren tov de stad Leuven

En hier ziet u waar de Gaston Roelants Arena is gelocaliseerd op de Diestsesteenweg

U komt vanuit de richting
E40-autosnelweg Brussel E40-autosnelweg Luik Beschrijving (PDF)

U komt van de E40-autosnelweg Brussel-Luik ?

u neemt de afslag Leuven, Hasselt, Aken,

u volgt de wegwijzer richting Leuven, twee mogelijkheden...

MOGELIJKHEID A:
Net voor de derde verkeerslichten
(zie foto), (bekijk hier het plannetje) slaat u rechts af, en komt u op de Tervuursevest
(achter deze verkeerslichten ziet u een viaduct, u mag niet onder het viaduct doorrijden, wel rechts afslaan nog voor de verkeerslichten ! Het viaduct is nu aan uw linkerzijde),

aan de rechterkant ziet u achtereenvolgens de GB (na 200m); het sportkot (KUL) even verder en dan - waar het viaduct eindigt - ziet u rechts, achter de frituur, het Leuvense sportcentrum. Daar bevond zich de Ivo Van Dammepiste, het oude terrein van DCLA, nu thuishaven van voetbalclub OHL.

U rijdt verder door en volgt de hele ring rond Leuven. Opgepast: hier is een snelheidsbeperking van kracht met onbewaakte camera's. Sneller dan 50 kilometer per uur levert gegarandeerd een PV op !

U komt achtereenvolgens voorbij de verkeerslichten van de Naamse Poort (zie foto); Parkpoort (zie foto) (dit is de Geldenaaksevest, aan de linkerkant ziet u de Leuvense gevangenis) en Tiense Poort (zie foto).

Hier kan u ook rechts af richting Tienen. (bekijk hier het plannetje)
U draait de Tiensesteenweg op en rijdt (over de spoorwegbrug) tot aan de volgende verkeerslichten.
Links af naar de Martelarenlaan. U volgt deze brede laan tot het einde (het station is aan uw linkerkant), waar de baan een bocht van negentig graden maakt en waar er even verder verkeerslichten staan. (bekijk hier het plannetje) Recht voor u is de Diestsesteenweg:
nog ongeveer 1000 meter volgen en rechts komt u aan het Boudewijnsportcomplex, met achter de tennisvelden de Gaston Roelants Arena. (bekijk hier het plannetje: het ovaal is uiteraard de atletiekpiste, maar er is géén voetbalveld meer binnenin)

Als u aan de Tiense Poort rechtdoor volgt, (dit is de Tiense Vest) komt de ring doorheen de tunnel die onder het stationsplein doorgaat (zie foto) (het station van Leuven is daar aan de rechterkant).

Bij het uitrijden van de tunnel komt u op de Diestse Vest (zie foto) : daar rechts aanhouden en richting Diest volgen. Na een scherpe bocht naar rechts rijdt u via de Vuurkruisenlaan (opnieuw) richting station. (zie foto)

Onder de spoorwegbrug gewoon rechts volgen (zie foto). Hier komt u na een scherpe bocht links (zie foto) op de Diestsesteenweg. (bekijk hier het plannetje) Het station (in blauw op het pannetje) is nu achter u. Op deze Diestsesteenweg nog ongeveer 1000 meter volgen. U passeert nog twee verkeerslichten. (zie foto: eerste lichten) (zie foto: tweede lichten) en rechts komt u aan het Boudewijnsportcomplex (zie foto), met achter de tennisvelden de Gaston Roelants Arena. (bekijk hier het plannetje: het ovaal is uiteraard de atletiekpiste, maar er is géén voetbalveld meer binnenin)

MOGELIJKHEID B:
Aan deze derde verkeerslichten
, (bekijk hier het plannetje) rijdt u onder het viaduct door en slaat u nog voor de Kapucijnenvoer links omhoog richting Leuvense ring. Dat is ook de Tervuursevest, maar nu in noordelijke richting.

U rijdt verder door en volgt de ring rond Leuven. Achtereenvolgens passeert u aan de Tervuurse Poort, de Brusselse Poort (zie foto) en de afslag naar Mechelen. Nu gaat het naar beneden en bent u op een viaduct die de Leuvense Vaart overspant. Aan de linkerkant ziet u de fabriek van Stella Artois (zie foto). Nog even doorrijden tot beneden aan het Artoisplein (bekijk hier het plannetje) (zie foto) en vanaf dan rechtdoor de Vuurkruisenlaan op en richting Diest volgen (zie verder hierboven).

U komt van de E40-autosnelweg Luik-Brussel ?

u neemt afslag 23 ; Haasrode, Waver...

Beneden aan de afrit rechts houden.
U bent nu op een express-weg richting steenweg Tienen-Leuven (N3). Opgepast: ook hier staan er flitspalen !
Aan de derde verkeerslichten bereikt u de N3: links voorsorteren en richting Leuven.

Vanaf hier is het nog anderhalve kilometer tot aan de spoorwegbrug in Kessel-Lo. U komt voorbij vier verkeerslichten.
Aan het eerste verkeerslicht merkt u even verder aan de rechterkant een benzinestation en daarachter een Colruyt-warenhuis.
Aan het tweede verkeerslicht ziet u links een kerk.
Het derde verkeerslicht is ter hoogte van een Italiaans restaurant-pizzeria.
Amper een steenworp verder moet u aan de vierde verkeerslichten rechtsaf. U ziet rechts een Chinees restaurant en op de hoek een schoonheidsalon (Vitalis).
Voor u is de spoorwegbrug en rechtsaf na het schoonheidssalon draait u de Martelarenlaan op.
U volgt deze brede laan tot het einde (het station is aan uw linkerkant), waar de baan een bocht van negentig graden maakt en waar er even verder verkeerslichten staan. (bekijk hier het plannetje) Recht voor u is de Diestsesteenweg: nog ongeveer 1000 meter volgen en rechts komt u aan het Boudewijnsportcomplex, met achter de tennisvelden de Gaston Roelants Arena. (bekijk hier het plannetje: het ovaal is uiteraard de atletiekpiste, maar er is géén voetbalveld meer binnenin)

De atletiekbaan van de Gaston Roelants Arena is een splinternieuwe tartanbaan, die afgewerkt werd in augustus 2004.
Er zijn acht banen rondom en tien in de rechte lijn met nog twee extra (trainings)banen voor de tribune.
Alle atletiekdisciplines kunnen er doorgaan, met polsstokspringen, ver/hinkstapspringen en speerwerpen in twee richtingen.
Een breed hoogspringplateau en v
erstelbare steeplebalken en steeplebeek zijn aanwezig.
Meerdere werpringen zijn voorzien en een werpkooi die voldoet aan de strengste veiligheidscriteria.
Aan de buitenkant van de 'hoogspringbocht' werd een kunstmatige heuvel aangelegd met een lengte van 150 meter.

Onder de tribune bevindt zich het secretariaat (in het midden).
Er zijn verder nog drie kleedkamers, één powerzaal, een medisch kabinet, toiletten en een grote materiaalruimte onder de tribune voorzien.

Het secretariaat langs parkingkant

 

Landa en José in actie...

Het ruime clubhuis - de Elfkamper - is ter hoogte van de startlijn. Barkeepers José en Landa voeren er een werk van barmhartigheid uit: het laven van de dorstigen...

Landa en José ontvangen u graag in de tienkamper.